Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2007

Κινητή Εντατική μονάδα θεραπείας "Η Έρικσον"

(by Tolis)


Κατά την διάρκεια της ημέρας, η συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού των ανεπτυγμένων χωρών (εσύ, εγώ, όλοι μας δηλαδή), χρειάζονται τουλάχιστον δύο συσκευές για να επιβιώσουν.

Σου θυμίζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας.Δεν πρόκειται για συσκευές όμως που προστατεύουν το τομάρι την ανθρώπινης υπόστασης από κάποιον επικίνδυνο ιό με ραγδαία εξάπλωση ή το θανατηφόρο τσίμπημα τις Μέλισσας Μάγιας-Τσετσέ!


Είναι το κινητό τηλέφωνο ή/και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής. Πόσες φορές, εσύ ο ίδιος, ένιωσες την στέρηση να τρυπάει το δέρμα σου, να σε πιάνει από τον λεμό και μια περίτεχνη κίνηση καράτε να σου κόβει την ανάσα. Είναι εκείνη η ώρα που βρίσκεσαι σε ένα σημείο (στο τέρμα του θεού, που λένε) και δεν έχεις πουθενά να κουμπώσεις μια πρίζα να φορτίσεις το τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σου. Εκεί νιώθεις ότι η γη κάτω από τα πόδια σου αρχίζει να υποχωρεί και... Αυτό ήταν... Έμεινες μαλάκας.


Ρε δε ντρεπόμαστε λίγο!


“Τρείς μέρες δεν είχα το κινητό μαζί μου και ήταν σαν να πέθανα!!!”
είναι το ίδιο με το να λέμε:
Τρεις μέρες μου κόπηκε ανάσα.
Αυτό καταλαβαίνω τουλάχιστον εγώ. Εσύ τι καταλαβαίνεις; Τι βάζεις στο μυαλό σου;


Ο κόσμος αυτός είναι σαν μια τεράστια “εντατική” που τον καθέναν μας, μας έχουν συνδεδεμένο με ένα bluetooth ακουστικό για να δίνει το ρυθμό “Εισπνοή, εκπνοή κ.ο.κ”.

Το ακουστικό αυτό επικοινωνεί με το κινητό μας.

Αλλά επειδή έχεις πολύ “και γαμώ” κινητό, συνδέεται ταυτόχρονα και με τον υπολογιστή σου για να καταγράφει τους παλμούς της καρδιάς και να στέλνει μέσω internet αναφορά του αν είσαι ακόμα ζωντανός.


Ρίξε μια ματιά γύρω σου! Δες ποιο είναι το πιο έξυπνο και πολύτιμο χειριστήριο όργανο στο σώμα σου.
Σκέψου, έλα πες το...
Μπορείς να το σκεφτείς και συ...
Εεεε βγάλτο ντε!!!
Ο Αντίχειρας ΝΑΙ, το βρήκες!

Είσαι πλέον στη «γενιά του αντίχειρα», μια γενιά ανθρώπων που από μικροί μαθαίνουν ενστικτωδώς να αξιοποιούν τους αντίχειρές τους για εργασίες που οι παλαιότεροι χρησιμοποιούσαν τους δείκτες. Το επιβάλλει αυτό το αναγκαίο χούφτωμα των χειροσυσκευών. Έτσι, αν δεις το παιδί σου να πατάει το κουμπί του ανελκυστήρα, τα πλήκτρα του τηλεκοντρόλ, του υπολογιστή, του σταθερού τηλεφώνου ή... να σκαλίζει τη μύτη του με τον αντίχειρα, μην παραξενευτείς: Είναι ο ώριμος πελάτης για την κινητή τηλεφωνία, εθισμένος ήδη χρήστης της κινητής Κοινωνίας της Πληροφορίας.
source

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστή η παρατήρηση περί αντίχειρα... η αλήθεια είναι ότι ο αντίχειρας είναι, μαζί ίσως με τη λογική σκέψη (αυτή τη θεοποιημένη, από τον δυτικό πολιτισμό, ικανότητα, που ανάθεμα αν χρειάζεται την μία στις εκατό φορές που τη χρησιμοποιούμε), αυτά που διακρίνουν εμάς τα ανθρωποειδή (και οποίος πιστεύει ότι οι χιμπατζήδες δεν έχουν λογική καλό θα είναι να αναρωτηθεί αν έχουν και ορισμένοι άνθρωποι) από τα υπόλοιπα θηλαστικά. Αντίχειρας και λογική σκέψη λοιπόν είναι αυτά που μας κάνουν τόσο ξεχωριστούς... θα ήθελα όμως να προσθέσω ότι το πρόβλημα ξεκινάει τη στιγμή του ΕΘΙΣΜΟΥ στις εν λόγω συσκευές, καθώς και στη χρήση των προαναφερθέντων λειτουργιών... γι' αυτό καλό θα είναι να μην δαιμονοποιούμε το κινητό, το pC, το ίντερνετ, την υπερβολική χρήση του αντίχειρα και της λογικής αλλά να πάψουμε επιτέλους να είμαστε πρεζάκηδες εθισμένοι στην παραμύθα της εκάστοτε μόδας αλλά και τρόπου λειτουργίας. Ας αρχίσουμε επιτέλους να γινόμαστε αυθεντικοί... ας γίνουμε επιτέλους άνθρωποι...